Un recent raport al Băncii Mondiale menționează că performanțele guvernamentale ale Ungariei înregistrează un declin în ultimii câtiva ani, informează cotidianul economic Vilaggazdasag de joi, potrivit MTI.
Raportul, intitulat "Probleme ale Guvernătii, 2007: Indicatori ai Guvernării Mindiale 1996-2006", se axează pe șase domenii-cheie ale guvernării, în baza a 33 de surse de informații, inclusiv ale OCDE, Economist Intelligence Unit, Băncii Mondiale, Freedom House și Forumului Economic Mondial.
Ungaria înregistrează cel mai accentuat declin în privința indicatorului stabilității politice care evaluează percepția probabilității ca guvernul să fie destabilizat sau îndepărtat de la putere prin mijloace neconstituționale sau violente.
În timp ce în 2003 Ungaria a primit 80 de puncte pe o scară de la 1 la 100, anul trecut punctajul obținut a scăzut la 70.
Eficiența guvernării, care măsoară calitatea serviciilor publice, funcția publică și gradul de independență în raport cu presiunile politice, este într-o continuă scădere după 2002, diminuându-se de la 80 la 70 de puncte în decursul a cinci ani.
Controlul corupției a fost notat cu 70 la sută, în 2006, cea mai scăzut punctaj din ultimii zece ani. (Mediafax)